AKP'deki İstanbul yenilgisi ve parti içinde yaşanan siyasi hareketlilik tansiyonu yükseltip, arayışları da hızlandırdı. Kurulması planlanan parti için, TBMM eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi AKP'li Bülent Arınç'tan çarpıcı yorumlar geldi.
Sözcü gazetesinden Veli Toprak'in haberine göre AKP içinden iki ayrı hareket şekilde yürüyen muhalif isimler, yakın takip altında.. AKP'nin ağır toplarından Bülent Arınç, yeni parti konusunda yorum yaptı. SGK Başkanlığı, MEB ve Başbakanlık Müşteşarlığı gibi görevlerde bulunan Emin Zararsız'ın kızının düğünü AKP'li birçok ismi bir araya getirdi. Düğüne ağırlıklı olarak yeni parti çalışması yapan isimler katıldı. Bülent Arınç da aynı masada oturduğu AKP'li eski milletvekillerine siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Arınç'ın, Ali Babacan için “Çalışkan, dürüst, kamuoyunda da sevilen bir arkadaşımız. Ama lider değil. Bir partide ikinci, üçüncü görevi üstlenecek biri olabilir” dediği öğrenildi.
Ahmet Davutoğlu konusunda ise ‘'Davutoğlu 2003'ten itibaren Başdanışman, Dışişleri Bakanı, Genel Başkan ve Başbakanlık görevleri üstlendi. Kendini yetiştirmiş, donanımlı, çalışkan bir kişi. Girdiği seçimde de yüzde 49 oy aldı. Tecrübesi daha fazla, güçlü bir siyasi figür” yorumunu yaptı.
AKP içindeki araştırma ortaya çıktı: İşte Saray'ın yeni ittifak seçeneği!125 izlenme
“Eyy George, eyy Hans, elinizden geleni ardınıza koymayın, bizi yıkamayacaksınız” dedi.200 izlenme
Özdil: Yaşı Cumhuriyet'ten büyük, Cumhuriyet'e yaraşır bir devlet adamı...2950 izlenme
Almanya-Türkiye ilişkilerinde fırtına öncesi sessizlik mi yaşanıyor?79 izlenme
Yılın Burhan Kuzu komplo teorisi12074 izlenme
Selçuk Geçer dolarda bir gecede olacakları açıkladı11864 izlenme
Yılmaz Özdil: Gelecekte CHP diye bir partiye yer yok öyle mi?7129 izlenme
Koronavirüsten ölen Dilek Tahtalı'nın babası konuştu: Tek evladımı kaybettim205 izlenme