Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 6 Eylül 2019'da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamladı.
‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' suçundan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezaları onandı. ‘Cumhurbaşkanına hakaret' cezası ise 2 yıl 4 aydan 1 yıl 9 aya düşürülerek onandı.
Onanan toplam ceza 4 yıl 11 ay hapis ve cezası bitene kadar siyasi yasak oldu.
Halk TV'de katıldığı programda verilen cezanın hukuksuzluğundan ve adaletsizliğinden bahseden gazeteci İsmail Saymaz, "İnsanlık tarihinin en büyük maden facialarından biri olan Soma'da 301 madenci hayatını kaybetti. Soma maden faciasının bir numaralı sanığına 301 insanın ölümünden ötürü kaç yıl ceza verildi? 20 yıl. 9 twite verilen ceza 5 yıl. Twit ne can yanmış ne bir şey" dedi.
Saymaz, Kaftancıoğlu kararı ile ilgili üst düzey bir AKP'li yönetici ile yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:
"Yargıtay öyle ayarlamış ki terör suçlarından kurtarıyor ancak cumhurbaşkanıyla ilgili geri adım atamıyor. Ama orada da yedi ay düşürüyor. Ortaya karışık bir denge yapmış. Hukuk böyle olmaz. Eğer suçluysa suçlu, değilse değildir. İçeride yatırmayacak ama bak mahkum ettim diyecekler. Adamlar siyaset yapmış. Bu tamamen siyasi karar. Doğru değil.
Bu davaların siyasi yönü var. Siyaseten arkeolojik kazı yapacak olursak bunun nerede duracağı, nasıl olacağı belli olmaz. Bu hoş bir şey değil. Siyaseten intikam duygusunu ve kutuplaşmayı daha da derinleştirir.
Dün Hilal Kaplan'ı millet yazmış, orada açık açık söylüyor, "Devlet seri katildir" diyor. O zaman adam, "10 sene önce bakın bunlar vardı" diyor haklı olarak. O da hoş değil.
İleride devran dönerse adam kalkar tersinden aynı hesabı senin üzerinden görür. Birisi böyle yaptığında senin hukuken savunacağın bir şey olmaz. "Zamanında siz de yaptınız ve savundunuz" derler. Haklılığınızı, meşruiyet zemininizi kaybedersiniz.
1015 sene önceki paylaşıma bakılacak olursa sadece Kaftancıoğlu değil, çok sayıda kişinin paylaşımlarının dava konusu olması gerekir. AK Parti dahil herkesi vurur. İçinden çıkılmaz. Tuhaf bir hal alır. Kararın açıklandığı tarih de enteresan. İmamoğlu ile ilgili mevzuların pik yaptığı bir dönemde bu olunca CHP kendi içinde toparlandı, kenetlendi."
8 yıldır komada olan Kenan Işık'tan haber geldi3097 izlenme
Pakdemirli yurttaşlar tarafından protesto edildi!2313 izlenme
Abdurrahman Dilipak'tan bomba 15 Temmuz yazısı.5807 izlenme
AKP'li Binali Yıldırım, Elazığ depremi sonrası tartışmalı Kanal İstanbul projesini tekrar gündeme getirdi.5982 izlenme
ATATÜRK'e Hakaret Edenlere Kırklareli Müftü Yardımcısından Cevap14141 izlenme
Hilal Kaplan'dan Nagehan Alçı'ya: Hükümete yakın bir gazeteci değil76 izlenme
Hülya Koçyiğit kaza geçirdi9670 izlenme
Selvi Kılıçdaroğlu kamera karşısına geçti, her şeyi anlattı1783 izlenme
Ömer Çelik, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığı üzerinden hayatını kaybeden Sabih Kanadoğlu'nu hedef aldı!
Akşener 'Hesapladık' dedi, emeklilere verilmesi gereken bayram ikramiyesini açıkladı
Yılmaz Özdil'den Can Atalay yazısı
AKP'li il başkan yardımcısı konuşmaya başlayınca öldürüldü