İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’ye ait parsellerin AKP’li Belediyeye devredilmesiyle ilgili Meclis kararını veto etti.
AKP Grubu, İBB Meclisi’ndeki çoğunluk oyuna kullanarak, TÜGVA’nın, kira ödemeksizin kullandığı parselleri AKP’yi Eyüpsultan Belediyesi’ne tahsis edilmesi yönünde geçen ay karar almıştı. Karara CHP ve İYİ Parti grupları karşı çıkmıştı.
İBB Meclisi’nin nisan ayı toplantı gündemi açıklandı. 149 maddelik gündemin 44. sırasında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, geçen aya ait bir İBB Meclis kararının vetosu yer alıyor.
AKP'lilerin yöneticisi olduğu TÜGVA Genel Merkezi tarafından otopark ve bahçe olarak kullanılan, Eyüpsultan’daki İBB’ye ait parsellerin Eyüpsultan Belediyesi’ne, 10 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesiyle ilgili geçen ay alınan İBB Meclis kararını veto eden İmamoğlu, söz konusu kararın yeniden görüşülmek üzere Meclise iade etti. Meclis kararı yeniden görüşecek.

Kamuoyunun yakından bildiği TÜGVA geçen ay yeniden gündemin tartışma konularından biri olmuştu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu N. Bilal Erdoğan, AK Parti’li Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe gibi isimlerin “Yüksek İstişare Kurulu” üyesi olduğu TÜGVA Genel Merkezi’nin arka bahçesi için geçen ay bir Meclis kararı alınmıştı.
İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu, hazırladığı bir önerge ile TÜGVA Genel Merkezi tarafından bahçe ve bahçe altı otopark olarak kullandığı, İBB’ye ait 5 parselin Eyüpsultan Belediyesi’ne tahsis edilmesi yönünde, CHP ve İyi Parti gruplarının ret oyu vermesine karşın, oy çokluğu ile karar almıştı.
İBB’nin yeni yönetimi TÜGVA tarafından kullanılan arazinin İBB’nin elinden çıkartılmasıyla ilgili işlemler için inceleme başlatmıştı.
Aktrol Cemile Taşdemir, Fatih Altaylı'yı çileden çıkardı2435 izlenme
Koronavirüsten korunmak için yoğurda arap sabunu kattı, zehirlendi3402 izlenme
Peker danışmanın üzerinden 16 şok tweet attı.3174 izlenme
Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu hayatını kaybetti115 izlenme
Sedat Peker'e kötü haber: Bedelini ödeyeceksiniz4706 izlenme
Erdoğan: Kapıları açınca telefon üstüne telefon gelmeye başladı, bitti o iş1066 izlenme
Doların geleceğini açıkladı. Ekonomist Erdal Sağlam tarih verdi3871 izlenme
Yıldırım'ın Venezuela'ya gittiği dönemin gümrük kayıtları ortaya çıktı!1156 izlenme
CHP’li Özel’den Erdoğan’a: 'Yaygara diyenlere yazıklar olsun'
Selvi yazdı: Erdoğan ve Bahçeli'nin sürpriz görüşmesinde ne konuşuldu?
Babacan, iktidara geldiklerinde Erdoğan'ın başkanı olduğu kurumu kapatacağını açıkladı
Mehmet Özhaseki'den Mansur Yavaş'a: Türkiye’yi terk ederim...