Osman Kavala için 10 büyükelçinin “serbest bırakılsın” çağrısının ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Finlandiya Büyükelçisi Ari Mäki ile bir araya gelmesi dikkat çekti.
Ziyaret ile ilgili Gül, ne resmi sitesinden ne de 11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden bir bilgi paylaşmadı.
Mäki ise görüşmeye dair kişisel Twitter hesabından Gül ile birlikte olduğu fotoğrafı paylaşarak "Türkiye Cumhuriyetin eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bugün Türkiye üzerine iyi bir konuşma gerçekleştirdik" notunu düştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘istenmeyen adam ilan edebileceği’ isimler arasında yer alan Finlandiya Büyükelçisi Ari Mäki’nin Gül’e gerçekleştirdiği ziyaret MHP’yi de rahatsız etti.
MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu ziyaretten ziyade Gül ile Maki’nin poz verdiği alanda Osmanlı padişahlarının fermanlarının yer almasına tepki gösterdi.
Gül’ün suç işlediğini iddia eden MHP’li Vahapoğlu, “Padişah fermanlarını her kim olursa olsun bulunduramaz. Eğer bu fotoğraf bir müze ya da arşivde çekildiyse problem yok. Fakat Sn.Abdullah Gül’ün konutunda çekilmiş ise hem Sn. Gül, hem de onları ona veren kamu görevlisi suç işlemektedir” ifadelerini kullandı.

Peker için istenen ceza belli oldu: İşte parola sayılan tespih1367 izlenme
Erdoğan'ı Çileden Çıkartan Olay2647 izlenme
Merkel'den Türkiye hamlesi1083 izlenme
Yılmaz Özdil yazdı... Hediye...6142 izlenme
Yargıtay'dan milyonlarca emekliyi ilgilendiren karar!122 izlenme
Abdurrahim Albayrak ve eşinde koronavirüs tespit edildi246 izlenme
Gürkan Hacır'dan "Bir Başkadır" dizisindeki Halk TV sahnesine tepki1667 izlenme
Başkanlık yarışında geride olan Trump'tan yeni açıklama749 izlenme