ABD ve Rusya arasında süregelen Ukrayna krizinde Moskova'nın Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerini tanıma kararı, akabinde bu ülkeye işgal hareketi başlatmasıyla petrol fiyatlarında rekor artış kaydedildi.
Küresel piyasalarda 2014 yılından beri petrol fiyatları ilk kez 110 doların üzerine çıktı. Bu durum da beraberinde motorin, benzin ve LPG ürünlerine yeni zamları getiriyor. Ekonomistler yeni zam oranının 88 kuruş ile 1.60 kuruş arasında olacağını öngörüyor.
Halk TV'den Hava Asal'ın haberine göre ekonomist Oğuz Demir, "Petrol 2012'de seviyeleri görmüştük. Rusya savaş nedeniyle gelen yaptırımlara karşı hala petrol kozunu oynamadı. Oynar mı? Sanmıyorum. Ama eğer piyasayı sıkıştırmak istersen petrol fiyatları muhtemelen 120 doların üzerini görür. Rusya petrol kozunu kullanmasa da işgal uzadığı sürece petrol fiyatlarında artış bekleniyor" dedi.
Demir petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle 'bu gece benzine 88 kuruş motorine ise 1.50 kuruş zam gelmesinin beklendiğini' belirtti.
Ekonomist İris Cibre ise sosyal medya paylaşımında "Petrol 2014 den beri en yüksek seviye olan 110 USD a yükseldi. 1.60 TL civarında bir zam görebiliriz.
Bu da benzin fiyatlarını 18 TL'nın üzerine taşır" dedi.
EPGİS'in açıklamasına göre, dün gece LPG otogazın litre fiyatına 61 kuruş zam geldi.
Açıklamada “Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur” denildi.
EPGİS, LPG otogazın litre fiyatına 33 kuruş zam geldiğini açıklamıştı. Pompa satış fiyatlarına yansıyan zam, dünden itibaren geçerli olmaya başladı.
Ekonomist Özgür Demirtaş da kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda petrol fiyatlarının grafiğine yer vererek “Anlık petrol fiyatı. Üzgünüm, zira olan fakire ve yoksula olacak: Son yeşil bara dikkat” dedi.

Fatih Altaylı'dan Hande Fırat'a: Hürriyet, Türkiye’nin haber platformu değil olsa olsa...5608 izlenme
Habertürk yazarı duyurdu: Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Tunç Soyer'e kötü haber3234 izlenme
Erdoğan'ın sürpriz toplantısı sonrası seçim planı ortaya çıktı.4847 izlenme
Kömunist başkandan adaylık sürprizi5268 izlenme
Muharrem Bey yanlış yaptı17779 izlenme
İmamoğlu'nu engelleme ödülü gecikmedi6198 izlenme
Nevşin Mengü: Dolar sizin orada da 15 TL değil mi ey New York Times!88 izlenme
İşte geçtiğimiz yıl Kanal D'den ayrılan Buket Aydın'ın yeni adresi2803 izlenme