Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 24 Nisan’da başlayacak Ramazan ayı öncesinde vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgınına dikkat çeken Özlü, "İftar önü sıcak pide için fırınlarda kalabalıklaşma olmamalı" dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, kişisel Twitter hesabında 24 Nisan'da başlayacak Ramazan ayı öncesi uyarılarda bulundu.
"Koronavirüs nedeniyle Ramazan’ı bu kez farklı yaşayacağız” diyen Özlü, “İftara hane halkı dışında eş dost, akraba, konu komşu çağırmak veya iftar davetlerine gitmek yok” ifadelerini kullandı.
Özlü, şunları kaydetti:
“Toplu iftar sofraları, iftar çadırları olmamalı. Bunlar yerine kişiye özel ikramlar yapılabilir. Toplulaşma oluşturmadan ve sosyal mesafe korunarak bu tür ikramlar, yardımlar yapılmalı
İftar önü sıcak pide için fırınlarda kalabalıklaşma olmamalı. Sıcak pide satışı tümüyle önlenip; soğuk ve paketlenmiş olarak satışa arz edilebilir.
Marketlerde ramazan alışverişi için yakın temas ve topluluşma oluşturulmamalı. Tenha saatlerde, hızlı ve dikkatlice alışveriş yapılmalı. Her gün alışverişe çıkılmamalı."
17 yaşındaydı, hamileydi... Vasiyeti yürek burktu1938 izlenme
Çiller de inat etmişti: 1994 krizinde neler olmuştu?146 izlenme
Bebek telsizinden kedi sesi duyan aile odaya gittiklerinde gözlerine inanamadı510 izlenme
Berat Albayrak'ın görevden aldığı isimleri Erdoğan yeniden atadı3876 izlenme
AKP eski il başkanı: Erdoğan'ın ailesi yönetimden çekilmeli...4928 izlenme
Feyzioğlu Emine Erdoğan'a mektup yazdı3944 izlenme
Erdoğan'ın yerine konuşulan isim ortaya çıktı!6143 izlenme
Peker'in 73-74-75'inci twitlerindeki sır ortaya çıktı4327 izlenme