CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğinin saha çalışmalarında halkı doğrudan ilgilendiren konu başlıkları ile birlikte anlatılmasını istedi.
Kılıçdaroğlu, “Mevcut sistem yoksulluğu artırıyor, vatandaşın gelirini azaltıyor. Sistem değişikliğini yoksulluğu, işsizliği, mutfaktaki yangını ve ekonomik dertleri sonlandırmak için istiyoruz" dedi.
Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e (GPS) ilişkin ana ilkelere değindiği bir açılış konuşması yaptığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı partiler üstü tarafsız konuma gelecek. Genel siyasetin sorumlusu Bakanlar Kurulu olacak.
Güçlü bir yürütme ortaya çıkacak” dedi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kılıçdaroğlu’nun, “Ülkeyi çete düzenine teslim etmişler. Her konuda konuşan kişi bu konuda neden hiç konuşmuyor? Bunların hepsiyle ilişkili” dediği öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre Türkiye’nin mevcut sistemle gidemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Hukuk, özgürlükler ve sistem ekonomiyle doğrudan bağlantılı. Bunlar yoksa ekonomi de kötüye gidiyor. Mevcut sistem yoksulluğu artırıyor, milli gelirden alınan kişi başı payı azaltıyor.
Sistem değişikliği istememizin sebepleri; yoksulluk, işsizlik, mutfaktaki yangın ve ekonomik dertleri sonlandırmak. Bu sistemi halka anlatırken ekonomik gidişat, yoksulluk ve işsizliğe çözüm olacağını vurgulamamız lazım. Vatandaşa hukuki bir metin anlatmak yerine sistemin gündelik hayatta nasıl ekonomik sonuçlar ortaya çıkaracağını her ortamda anlatalım” ifadelerini kullandı.
Edinilen bilgilere göre, toplantıda Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem taslağına taslağa ilişkin katkılarını aktaran PM üyeleri, bu görüşlerini yazılı hale getirecek ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ulaştıracak.
PM’den, taslağa son şeklini verme yetkisi alan Kılıçdaroğlu’nun metinde yapacağı düzenlemelerin ardından CHP’nin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ilkeleri, partinin internet sitesinde yaklaşık bir hafta içerisinde yayınlanacak ve Millet İttifakı’ndaki siyasi partilere ulaştırılacak.
Herkesin beklediği açıklamayı yaptı6689 izlenme
Erdoğan, Berat Albayrak'ı görevden alacak mı?3398 izlenme
Can Ataklı hakkında soruşturma başlatıldı2330 izlenme
Ahmet Hakan paylaştı: Millet İttifakı'nın adayı şu 3 isimden biri olacak...5143 izlenme
Eski AKP'li vekil ortadan kayboldu: 'Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül'ün kilolarca altını buhar oldu!'7984 izlenme
Mesut Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı150 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği CHP80 izlenme
Erdoğan Bayraktar hakkında bomba iddia: Her şeyi 700 daire için yaptı ve...94 izlenme
Soner Yalçın'ın Kara Kutu'su
Çarpıcı Türkiye-Suudi Arabistan iddiası: Prens Selman, Erdoğan'dan söz istedi
Şenol Güneş ve Uğurcan Çakır için hakaret içerikli paylaşımlar yapanlar hakkında işlem başlatıldı
Peker'in ifşası 'yüklü bağış'ı ortaya çıkardı: Kapanan dava için harekete geçildi!