AKP hükümetlerinde Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Geleceği Özel’de Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve TELE1 Ana Haber sunucusu Evren Özalkuş’un sorularını yanıtladı.
Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci’nin “Pelikan” ile ilgili eleştirilerini açıkladığı için 28 Şubat’tan ve 15 Temmuz’dan önce ifadeye çağrıldığını açıkladı. Davutoğlu, Temurcu’nun 15 Temmuz’da İstanbul’u ayağa kaldıran isim olduğunu belirterek, “Birisi şunu demeye çalışıyor, ’15 Temmuz’un kahramanlarını bile hesaba çekeriz.’ Bakın buradan söylüyorum Selim Temurci kılına dokunulursa ve herhangi bir baskı görürse 15 Temmuz’da nasıl direnmişsek bu çeteye de direniriz” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya hesabındaki profil fotoğrafı, şehit fotoğrafıyla değiştirilecek. Önceden tespit edilen 251 tanınmış kişinin sosyal medyadaki fotoğraflarına da şehitlerin fotoğrafları yerleştirilecek.
Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın aktardığına göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişimi yıldönümü programını yeni tip koronavirüs (Kovid19) dolayısıyla Twitter’dan yürütecek.
Taslak programa göre geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası antidarbe hekatonu (rakip takımların beyin fırtınasıyla inovatif çözümler ürettiği etkinlik) bu sene de olacak.
15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya hesabındaki profil fotoğrafı, şehit fotoğrafıyla değiştirilecek. 251 tanınmış kişinin sosyal medya fotoğraflarına da şehitlerin fotoğrafları yerleştirilecek.
Taslak programa göre, 15 Temmuz’da düzenlenecek program sosyal medya üzerinden yayımlanacak. Uçakların kuyruklarına pankartlar asılacak. İstanbul’da belirlenen bir vapur ve yüksek hızlı tren (YHT) 15 Temmuz özel tasarımıyla giydirilecek. 15 Temmuz şehitlerinin isimlerine özel yapılan hat levhaları sergilenecek.
Darbe girişimiyle ilgili yapılan görseller hafta boyunca sosyal medyada, gar, terminal ve havalimanlarında video ekranlarından izlenebilecek. Piyanist Fahir Atakoğlu ‘15 Temmuz Destanı Senfonisi’ ile etkinliklerde yer alacak. Konser, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’yla koordineli düzenlenecek. Etkinlikler sosyal medyada oluşturulacak 15 Temmuz uygulamasından takip edebilecek.
Öte yandan, 15 Temmuz şehitlerinin anısına İngilizce yazılı pankartlar, FETÖ’nün karargâhı Pensilvanya ve bazı ABD eyaletlerinde hava araçlarıyla gezdirilecek. Uçakların kuyruklarına pankartlar asılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü de Türkiye genelinde resmi ve özel okullardaki öğrencilerin katılabileceği ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Liseliler Çevrim İçi Bilgi Yarışması’ yapılacağını duyurdu.
Albayrak'ın, 'Dolarla ne işiniz var' sorusuna Prof. Özgür Demirtaş'tan 19 maddelik yanıt19863 izlenme
Ali Erbaş Öksüz'ü Doktor Yapan Jürideymiş!18239 izlenme
Yılmaz Özdil: 10 yıl sonra, gene bir anda… Analar ağlamasın3354 izlenme
İmamoğlu sözünü tuttu AKP engel oldu!1503 izlenme
Davutoğlu’ndan Erdoğan’a çağrı: Sessiz kalmamalı140 izlenme
İsmail Saymaz yurtdışında yaşayanlara sordu: İngiltere ve Almanya'da aşı ücretli mi?1293 izlenme
KONDA'dan bomba açıklama: İşte AKP'de Erdoğan sonrasına hazırlanan isim2899 izlenme
Yılmaz Özdil yazdı: ‘Binali Yıldırım’ı işte bu yüzden seçmedik….’20607 izlenme
Avrupa'dan gelen 11 öğrenci, öğretmen ve 1 görevli koronavirüs tedbirleri kapsamında gözlem altına alındı
DENİZ Çakır’ın Söylediklerini Duydunuz mu? Ümit ZİLELİ Yazdı
AYD Başkanı Hüseyin Altaş: AVM’lerin açılmasını Bakan Berat Albayrak istiyor
‘Cüppeli amiral’ soruşturmasında tepki çeken olay! Emekli askerler ateş püskürdü