Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal, emeklilerin, kredi kullanırken, taksitleri ödeyememeleri halinde maaşlarına el konulabileceğine dair muvafakat verebildiklerini belirterek, maaşlarının tümüne haciz konulmaması için muvafakat evrakını imzalamamaları gerektiğini bildirdi.
Koçal, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüsle mücadele kapsamında bazı vatandaşların ekonomik olarak sıkıntı yaşayabildiğini, bu süreci atlatmak için kredi talebinde bulunabildiğini anlattı.
Bankalardan kredi almayı tavsiye etmediklerini aktaran Koçal, özellikle emeklilerin, kredi başvurusu onaylanıp sözleşme aşamasında bankaların kendilerine sunduğu evrakları incelemeleri, maaşla ilgili bankaya muvafakat vermemeleri gerektiğini vurguladı.
Kredi kullanmak isteyen emeklilere, imzalayacakları kağıtları okumaları ve maaşlarıyla ilgili muvafakat vermemeleri" uyarısında bulunan Koçal, aksi halde sıkıntıya düşünce ve taksitlerin ödenmemesi halinde maaşa bloke konulabildiğini, borç bitene kadar maaş alamayacak duruma düşülebileceğini vurguladı.
Tüm belgeleri tek tek sundu: Ahmet Hakan'a savcılıktan kötü haber!67 izlenme
'Sarayda sadece OHAL konuşulmuyor' diyen Ahmet Takan: 'En az 10 milyon kişiyi ilgilendirecek...'118 izlenme
Erdoğan'dan İstanbul açıklaması...2575 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kasım Süleymani açıklaması1031 izlenme
Özdil: Milletin vicdanını kanatan ne varsa halının altına süpür, sonra üzgün maskesi tak1210 izlenme
AKP'de sesler bu defa Erdoğan'a karşı yükseldi!3275 izlenme
AKP'den 'görevden alma'lar hakkında vicdan savunması!228 izlenme
Son dakika: CHP’den YSK’ya çağrı! İşte İstanbul seçim sonuçlarında son durum…8460 izlenme