Türk lirasının değer kaybı durdurulamzken açıklanan büyüme rakamları tartışmaları beraberinde getirdi. Yoksullaşma ile büyüme eleştirileri de iktidara yöneltildi.
Türkiye ekonomisi 2021 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 7.4 oranında büyüme kaydettiği duyuruldu.
Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 7,4 büyümesini, "Bir ekonomi bu oranda büyüyorsa vatandaşın cebine de bir şeyler girmiş olması gerekmez mi? Gerekir ama bizde olmaz. O halde yüzde 7.4 büyüme nereye gitti, kimlerin ceplerine pompalandı?" diye yorumladı.
Çölaşan, köşesinde Türkiye İstatistik Kurumu'nu (TÜİK) eleştiren Çölaşan, "İktidar partisiyle birlikte sarayın emrinde ve hizmetinde olan bir devlet kurumu" ifadesini kullandı.
Sözcü gazetesinde dün yayımlanan bir habere de değinen Çölaşan Türk Lirası'nın Afrika Ülkelerinin para birimlerine karşı yaşadığı değer kaybına da değindi. Çölaşan söz konusu haberi köşesinde şöyle aktardı:
"Dünyanın en yoksul ülkelerinin bulunduğu Afrika kıtasında yer alan ülkelerin para birimleri de TL karşısında değer kazandı. 20 Afrika ülkesinin içinde TL karşısında en fazla yükselen yüzde 107 ile Zimbabwe Kvaçası, en az yükselen ise yüzde 40 ile Etiyopya Birr'i oldu Özetini verdiğim bu tablo Türkiye'yi yönetmekte olanlar açısından bir utanç belgesidir"
Melih Bulu'nun başını yakan rapordaki çarpıcı detaylar ortaya çıktı!948 izlenme
İlk toplantıda kurul kendi kendine zam yaptı4589 izlenme
Erdoğan'dan müdahale sinyali9779 izlenme
Anayasanın İlk 4 Maddesi Değişiyor, Laiklik Bakın Neye Dönüşüyor?2858 izlenme
Yandaş medya çalkalanıyor7234 izlenme
Tarih verildi: Elektrik ile doğalgaz fiyatına zam bekleniyor!86 izlenme
Bakan Koca'nın açıklamasının ardından İstanbullular akın etti6023 izlenme
AKP'li Mücahit Birinci'nin Samsun paylaşımı tartışma yarattı5502 izlenme