Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül ve Bakan Yardımcısı Mehmet Hamdi Yıldırım görevden alındı. Yerlerine Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş atandı.
Mahmut Gürcan'ın ise 'Kabataş yalanı'yla gündeme gelen Osman Develioğlu'nun kayınbiraderi olduğu ortaya çıktı.
Haberalternatif Genel Yayın Yönetmeni ve gazeteci Celal Eren Çelik, "Gezi olayları sırasında AKP’nin ortaya attığı Kabataş yalanı Türk basın tarihinin en kara ve en “Organize” yalanlarından birisi olarak yerini almışken gece geç saatlerde Resmi Gazete’de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yapılan Bakan Yardımcılığı atamalarına da “Kabataş Yalanı” damgasını vurdu… AK Parti Gezi olayları esnasında dönemin Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Devecioğlu’nun yerlerde süründürüldüğünü, üzeri çıplak kişiler tarafından tacize edildiğini iddia etmiş, gazeteci Elif Çakır da Develioğlu’nun gelini Zehra Devecioğlu ile röportaj yaptığını iddia etmiş ancak bu görüşmenin gerçekleşmediği ortaya çıkmıştı. O dönemde tüm yandaş yazarlar “DİLİNİZ KABA VİCDANINIZ TAŞ” başlığı ile köşelerini aynı gün ortak metin şeklinde yazarak da ayrı bir kepazeliğe imza atmışlardı. İşte adı Gezi olayları esnasındaki Kabataş yalanı ile gündemden düşmeyen Osman Develioğlu’nun kayınbiraderi olan isim ise bu gece Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevine atanan Mahmut Gürcan’dı." ifadelerini kullandı.
Çelik, yazısını şöyle sürdürdü:
"Bu arada yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile de Mahmut Gürcan’ın ilişkileri ile “Ekip arkadaşlıkları” 2006 yılına kadar uzanıyor.
2006 yılında AKP’de gerçekleştirilen ilçe kongrelerinde ilçe başkanlıkları için kıran kırana bir mücadele yaşanırken AKP Bakırköy İlçe Başkanlığı için Emine Nalbantoğlu ile karşı karşıya gelen isim yine bu gece Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevine atanan Mahmut Gürcan oluyor."
Ekrem İmamoğlu'ndan kendisine Topal Ördek diyen Erdoğan'a yanıt25585 izlenme
Babacan, 'Zamanında niye konuşmadın?' eleştirilerine yanıt verdi66 izlenme
Erdoğan'ı uyardım: Bugün bize yarın size249 izlenme
Dünyaca ünlü Financial Times Erdoğan’ın en büyük rakibini açıkladı6489 izlenme
Erdoğan'ın eski doktoru: Diyanet işleri Başkanı Londra'dan ev alıyormuş82 izlenme
Tayyip Erdoğan Bakın Neyi Açıklayacak?15080 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü: Salgında ikinci dalganın başladığını varsayabiliriz1752 izlenme
Erdoğan'ın 2003'te yaptığı herkesten gizli görüşme7402 izlenme
Karabük'te son 48 saatte pozitif vakada rekor artış yaşandı
Fatih Altaylı'dan Peker'in hedefindeki Veyis Ateş'e çağrı
Veriler gizlendi: 'Sayın Koca vatandaştan neyi saklamaya çalışıyorsunuz?'
'Erdoğan iktidardan gideceğini gördü' dedi ve ekledi: 'Siyasi ricat hareketine başladı!'