Kanal D'de yayınlanan 'Neler oluyor hayatta' adlı programının sunucusu Hakan Ural, kendisine dair merak edilenlerle ilgili Sabah gazetesi yazarı Tuba Kalçık'a açıklamalarda bulundu.
Sağlık durumunun kötüleştiği dönemde kendisi hakkında yapılan 'öldü' haberlerine dava açtığını kaydeden Ural, ''Etik bulmuyorum etkileşim uğruna böyle haber yapanları. Zaten sosyal ve dijital medyada hakkımda çıkan haber ve yorumları avukatım inceliyor. Hukuki olarak hakkımı arıyorum, tazminat yağıyor bana özellikle son bir senedir'' ifadesini kullandı.
Sunucu, devamında'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiği için' hedef gösterildiğini iddia etti.
''Ben Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğim ve bunu da açıkça dile getirdiğim için hedef gösteriliyorum'' diyen Ural, görüşlerini şöyle anlattı:
''Ülkemize çok büyük katkısı olmuş bir lider. Şimdi yapılan icraatlarını söylemeyelim mi? Bundan dolayı linç edileceksem de edileyim. Kimse beni susturamaz. Hastanede yatarken, Erdoğan ile fotoğrafımı koyup hakaret edenler oldu. Hastanede canımla mücadele ederken de bu yapılmaz ama yaptılar. Ölmüş anneme kadar küfür ediyorlar. Bana saldıranlar aslında halka saldırıyor. Çünkü ben halkımın düşünceleriniyansıtıyorum. Beni kıymetli kılan halktır.''
Ural, Erdoğan'ı sevdiği için hedef gösterildiğini ileri sürerken akıllara 'Erdoğan'a hakaret' suçlamasıyla yargılanan kişilerin sayısı geldi.
2020 yılında yapılan bir araştırmaya göre 2014'ten 2019 yılı sonuna kadar olan dönemde 63 bin 41 kişiye dava açıldı. Bu sayının günümüzde daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.
Söylemlerinden rahatsız olan kesimin büyüklüğüne dikkati çeken Ural, ''Şimdi bir de yedi yılı aşkın bir süredir programım devam ediyor. Reytingim ortada. İtibar görüyorum ve halkımız beni yakından takip edip seviyor. Böyle birinin her söylemi ve eylemi de büyük kabul gördüğü için itibarsızlaştırmak istiyorlar. Beni ne kadar itibarsızlaştırmaya çalışırlarsa çalışsınlar, bunu başaramazlar. Bana küfür edenler aslında halkı karşısına alıyor, farkında değiller. Benim en ufak açığımı arıyorlar ama ben şeffaf bir insanım. Hakarete değil ama tüm eleştirilere açığım, herkesin görüşüne de saygı duyuyorum'' diye konuştu.
Teğmen Çelebi son kararını verdi.10099 izlenme
Hüsnü Mahalli'den 'kayyum' uyarısı: Her şeye hazırlıklı olmalı!476 izlenme
İslam Memiş tarih verdi, dolar ve altın için tahminlerini açıkladı107 izlenme
Muharrem İnce'den Tunç Soyer çıkışı11764 izlenme
Sabah yazarı, Tansu Çiller ve Ayhan Bilgen'in oy oranını açıkladı79 izlenme
Peker-Çiller görüşmesinde bakın ne konuşulmuş?3551 izlenme
Nagehan Alçı: 31 Mart'ta iktidar oy kaybederse...9755 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü: Salgında ikinci dalganın başladığını varsayabiliriz1752 izlenme