Gazeteci Uğur Dündar, bir yazısında AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada “okuma cezasına” çarptırıldı. Buna göre; Dündar 5 ay 25 gün süreyle haftada en az 2 saat olmak kaydıyla mesai saatleri içerisinde Yüksek Öğretim Kurumları kütüphanesinde “şerefe karşı suçlar” ile ilgili makale, tez, kitap okuyacak.
Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği bu kararı, Uğur Dündar Odatv’ye değerlendirdi.
Gazeteci Dündar Odatv’ye şunları söyledi:
“Bu karar daha önce 11 ay 20 gün olarak verilmişti. Yargıtay usulden bozmuş ve bir yaptırım uygulanmasına hükmetmişti. Bu süreçte Sayın Binali Yıldırım şikayetini geri çekti. Yıldırım’ın bu geri çekme kararını hakime de belirttik.
Hatırlatırım; seçim kampanyası döneminde Sayın Yıldırım Ekrem İmamoğlu ile tartışmasını benim yönetmemi istedi. Bu karar, bu tavırla ters düşen bir karar.
Sabıkam da yok. Ama demek, daha çok okumamı ve yazmamı istiyor olacaklar ki, böyle bir kararı verdiler. Ne diyeyim, beklenen Yargı Reformu Paketi ile uyumlu olmuş!”
Davutoğlu'ndan Erdoğan hakkında sert sözler: İktidar dünyasında sistematik yolsuzluk...1821 izlenme
'AKP'liler yeni bir parti istiyor'1375 izlenme
İzmir'deki depremin ardından AFAD'dan uyarı108 izlenme
CHP'den flaş açıklama! Cumhurbaşkanı'nın mazbatası iptal edilebilir!2788 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan emekli zammı açıklaması1790 izlenme
Sedat Peker'e 'Kadir Topbaş' çağrısı7839 izlenme
Cezaevinden tahliye oldu, cinayet işledi!195 izlenme
Belediye başkanları artık akrabalarını işe alamayacak15756 izlenme
Karadenizli müzisyen Ayhan Alptekin hayatını kaybetti
Hüsnü Mahalli'den 'kayyum' uyarısı: Her şeye hazırlıklı olmalı!
Terör örgütü üyeliğinden yargılananlar ‘Alevi Dedesi’ olarak yurtdışına gönderilmiş
Teknik elemanlıktan bakanlığa: Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi kimdir?