Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyanın yeni tip koronavirüsün (Kovid19) yeni varyantı Omicron karşısında paniklememesini ancak hazırlık yapması gerektiğini söyledi.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da sosyal medya hesabından yeni varyantla ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.
Omicron varyantının yayılımına paralel olarak çocuklardaki vaka artışına karşı dikkat edilmesi uyarısında bulunan Ceyhan, şunları belirtti:
“Omicron varyantının ortaya çıkmasıyla birlikte Güney Afrika'da günlük vaka sayıları bir haftada 300'den 11.000'in üstüne çıktı. Şu ana kadar gözlenen vakalar ağır seyretmiyor. Ancak en belirgin özellik hastaneye başvuran hastalarda en büyük artış çocuklarda gözleniyor.
09 yaş grubu en çok belirtili hastalığın görüldüğü yaş grubu. Bu yaş grubunun içerisinde de 05 yaş grubundaki artış ön plana çıkıyor. Bu çok ilginç bir durum. Çünkü önceki artışlarda 5 yaşın altındaki çocuklarda belirtili hastalık sayısı diğer yaş gruplarına göre daha düşüktü. Üç nokta çok önemli;
1. Bu yaş grubu henüz aşı şansına sahip olmadığı için, önlemlerin sıkılaştırılması ve hastalığın küçük çocuklara bulaşmasını engellemek gerekir.
2. Bu yaş grubundaki çocuklar soğuk algınlığı ve gribin de en sık görüldüğü, yılda ortalama 1012 kez ateşli hastalık geçiren gruptur. Test yapmadan, kreşlerde tarama yapmadan tanı koymak mümkün değildir. Bunun için hızlı tanı testleri ile taramalar gerekir.
3. Aşılanmamış yetişkinlerin (akraba, komşu, okul ve servis personeli…) küçük çocuklarla temasları engellenmelidir.”
Bugün seçim olsa Z kuşağı hangi partiye oy verir?1206 izlenme
Özgür Özel'den erken seçim açıklaması: Erdoğan bitiyor...898 izlenme
Sigara ve alkole büyük zam geliyor!2968 izlenme
Memur ve emeklinin 3600’ü seçime yetişecek: İşte zamlı maaş ve ikramiyeler!7190 izlenme
15 sağlık çalışanı pozitif çıktı!3697 izlenme
Fatih Altaylı AKP'nin düşen oylarını yazdı1571 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan Fatih Portakal’a destek2230 izlenme
Altaylı: 'Yeminle söylüyorum BİM’den bile alışveriş yaptım faturalarım düşmüyor'14164 izlenme