Sahte lise diploması tartışmalarının odağındaki isim Hamza Yerlikaya’nın, memleketi Sivas’ta bir ortaokula ve Konya’da bir liseye verilen adının okullardan silinmesi için harekete geçildi.
Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, AKP eski milletvekili ve güreşçi Yerlikaya'nın okullardan adının silinmesi için Eğitim İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurma kararı aldı.

Bakanlığın, talebi reddetmesi durumunda sendika Yerlikaya'nın Sivas'taki bir ortaokul ile Konya'daki bir liseye verilen adının silinmesi için dava dava açacak
Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım: “Sahte diplomalı birinin adı, gerçek diploma veren okullarda yaşatılamaz. Karatay'daki spor lisesi ve Sivas'taki ortaokulun tabelaları bir utanç abidesidir. Öğrencilere doğruluk, dürüstlük, hak ve adalet böyle aşılanamaz. Bakanlığa başvurup, Yerlikaya'nın adının okullardan silinmesini isteyeceğiz. Dava da açacağız” dedi.
Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım
AKP'den istifa eden belediye başkanı Rasim Arı sessizliğini bozdu!5145 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusu!3823 izlenme
Saray'a kötü haberi sosyal medyadan verdi.105 izlenme
Yılmaz Özdil: Asıl kepazelik bu kardeşim…1935 izlenme
Berat Albayrak’ın ortaya çıkan fotoğrafı Ankara’yı karıştırdı4528 izlenme
Londra'da yaptığı kritik görüşmelerin ardından Bakan Nebati'den ilk açıklama71 izlenme
'Süleyman Soylu'nun oğlu para aldı' iddiasıyla gündeme gelen dosyada şok detaylar2457 izlenme
Diyanet'ten ‘Fiyatları tayin eden Allah’tır’ fetvasını eleştirenlere yanıt3091 izlenme