Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, 11 Kasım Perşembe günü Bizim TV kanalında Lale Özan Arslan konuk olmuş, Özdil, HDP'ye dair yaptığı açıklamalar bugün sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girmişti.
Yılmaz Özdil, HDP'ye dair yaptığı açıklamalarda "Demokrasi tarihimiz açısından baktığımızda seçmenine yalan söylemeyen tek parti HDP'dir. Aslında teknik olarak hem Türk hem Atatürkçülük kavramına karşı bir partidir. Ama aslında Atatürk vizyonunun getirdiği kadın erkek eşitliğini uygulayan tek partidir" ifadelerini kullanmıştı.
4 GÜN SONRA GÜNDEME GELDİ
Yılmaz Özdil, açıklamalarının 4 gün sonra sosyal medyada TT olması ile ilgili yeni bir tweet atmış, Özdil mesajında "Perşembe günü Bizim Tv’ye konuştum, cuma, cumartesi, pazar, pazartesi, salı, karalama kampanyasını anca beş gün sonra hazır edip başlatabildiler, bir iftira metnini bile anca beş günde hazırlayabiliyorlar, bu hükümet hakikaten bitmiş yani :))" ifadelerini kullanmıştı.
PEKER'DEN ÖZDİL'E DESTEK
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla Özdil'e destek verdi.
''Osman öcalan’ı (şeytanı bol olsun) televizyona çıkarıp oy isteyenler, HDP’yi bir kenara bırakın direk abdullah öcalan’dan oy isteyenler, HDP’nin fikirlerini hiçbir zaman beğenmediğini söyleyen Yılmaz Özdil’e atıp tutuyorlar'' diyen Peker, ''Varlığıyla onur duyduğumuz Yılmaz Özdil Ağabey’in dostluğu da düşmanlığı da mertçedir. HDP konusundaki açıklamaları da tam bu yöndedir. Karşı görüşünde olduğun insana hatta düşmanına bile adil olmak gerekir'' ifadelerini kullandı.
Peker açıklamalarının devamında HDP'den istifa edip AKP'ye geçen Dicle Belediye Başkanı üzerinden iktidara yüklendi.
''Dicle Belediye Başkanı HDP’deyken kötü adam, başka partiye geçince ise evliya mı oluyor?'' diye soran Peker, ''HDP’deyken teröristti, günahkardı. ALLAH aşkına doğru söyleyin, transfer öncesi gusül abdesti aldırtıp tövbe istiğfar ettirdiniz mi? Yüce ALLAH aşkına yapmayın. Konuşmanın içinden bir cümle alıp üstüne abanmayın. NAMUS ÜZERE OLUN, ADAM OLUN'' diye yazdı.
Peker'in paylaşımları şöyle:

Usta oyuncu hayatını kaybetti....2637 izlenme
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Türkiye'yi bekleyen olası 5 senaryo83 izlenme
Müftüoğlu: Mevcut tablodan benim gibi Bakan da pek memnun değil2112 izlenme
AKP’de istifalar sürecek2606 izlenme
İlk toplantıda kurul kendi kendine zam yaptı4589 izlenme
Ünlü oyuncu Özge Özpirinçci'nin evine polis baskını2209 izlenme
Erdoğan Arınç'a Bu Yüzden Kızmış!1684 izlenme
Açık havada maskesini çıkaranlara kötü haber208 izlenme