Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü "Muharrem İnce ihraç edilecek mi?" başlıklı yazısında, CHP MYK toplantısında konuşulanları ve partideki genel havayı yazdı.
Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın iddiasıyla tartışmaların yaşandığı CHP'den kulis aktaran Selvi, "Muharrem İnce ihraç edilsin” şeklinde bir hava hiç yok. dedi.
Selvi'nin yazısı şöyle:
Külliye’ye giden CHP’li haberlerinden ve Muharrem İnce’nin açıklamalarından sonra dün CHP’nin MYK toplantısı yapıldı. Haftalık olağan toplantıydı ama onu olağanüstü kılan son günlerdeki tartışmalardı.
MYK toplantısında bu gelişmeler ele alınıyor. Öncelikle merak edilen soruya yanıt vereyim. Muharrem İnce’nin disipline sevk edilmesi düşünülmüyor. Hele hele “Muharrem İnce ihraç edilsin” şeklinde bir hava hiç yok. Ama bazı MYK üyeleri söz alıp İnce’yi eleştiriyorlar. Eleştiriler özellikle İnce’nin “Genel merkezde bir çete var” iddiası üzerinden geliyor.
Bazı üyeler söz alıp “Çete kimse açıklasın. Genel merkez töhmet altında kalıyor. Bu partinin bir MYK’sı var. MYK töhmet altında kalıyor. Parti bunun altında kalamaz. Ya Muharrem İnce bildiği bir şey varsa açıklasın, bunlar kimlerse isimlerini versin ya da parti bunun gereğini yerine getirsin” diye konuşuyorlar. Bu arada ilginç bir durum oluştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, iddiaların kaynağı olarak gösterilen gazeteci Talat Atilla’nın haber sitesi olan Türktime’da yazıyor. O nedenle Talat Atilla’nın kaynağı olarak Bülent Kuşoğlu’nu ima eden yorumlar yapılmış; Kuşoğlu Twitter hesabından “Bir internet sitesinde 10 yıldır yazmam da suç değil sanırım” diye bir açıklama yapmıştı.
Toplantıdan sonra Bülent Kuşoğlu’nu arayıp “MYK’da bu konuda bir izahatta bulundunuz mu?” diye sordum. “Zaten benden kimse şüphe etmez. Bu konuda bir açıklama yapmaya gerek duymadım” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son gelişmelerle ilgili olarak MYK’da bir değerlendirme yapıyor. “Sarayın bir süredir CHP’yi karıştırmak istediğini biliyoruz. Bazı CHP’lilerin saraya gittiği yönünde duyumlar geliyordu. Bir süredir de bu yönde uyarılarda bulunuyordum” diyor. Kılıçdaroğlu, FOX TV’de neden “Doğrudur” dediğini izah etme gereği duymuyor. Ama “Zaten bir süredir söylüyordum. Devletin belli kurumları CHP’yi karıştırmak için görevlendirildiler. Kurultay sürecimizi provoke ederek kavgaların çıktığı, havada masaların, sandalyelerin uçuştuğu bir CHP görüntüsünün oluşmasını istiyorlar. Çünkü ‘İşte görüyorsunuz, CHP bu. Bunlara ülke mi teslim edilir, bunlar mı ülkeyi yönetecek’ görüntüsünü vermek istiyorlar. Bunun için sarayın talimat verdiğini biliyorum” diye konuşuyor.
Peki bu gelişmelerden sonra Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile görüşecek mi? İnce basın toplantısı düzenleyip Kılıçdaroğlu’nu ve genel merkezi hedef almasa düşünüyormuş ama bu saatten sonra görüşmeyi düşünmüyormuş.
‘Bir iftar da benden’ kampanyasına büyük ilgi: Sipariş sayısı 250 bini geçti!595 izlenme
31 ilde 2 gün sokağa çıkmak yasaklandı! İstanbul, İzmir, Ankara da dahil256 izlenme
AKP'ye kendi oluşturduğu ekipten büyük şok! 'İç açıcı değil...'97 izlenme
Tam 74 yıldır elektriği ücretsiz kullanıyorlardı62 izlenme
Erdoğan'dan Karkamış'ı ziyaret eden Ümit Özdağ'a: Bunlar daha iyi günleriniz54 izlenme
Yeni Seçim Kanununda Öyle Bir Tuzak Hazırlamışlar ki...5104 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri açıklıyor3184 izlenme
Yılmaz Özdil: Dünyanın en büyük ailesine çağrıda bulunuyorum…3376 izlenme