Türkiye Barolar Birliği, Ayasofya’da okuduğu cuma hutbesindeki ifadelerle tepki çeken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı istifaya çağırdı.
Açıklamada "Cumhuriyet sayesinde oturdukları koltuklardan Atatürk'e ve Cumhuriyet'e saldırılar yapanları tarih affetmeyecektir" ifadelerine yer verildi.
Türkiye Barolar Birliği’nin açıklaması şöyle:
* Mustafa Kemal Atatürk, padişahın mülkü sayılan ülkede, onun kulu olarak yaşayan insanlarımızı, yaptığı devrimlerle özgür yurttaşlar haline getiren kurucu liderdir.
* Diyanet İşleri Başkanının, oturduğu makamı borçlu olduğu Mustafa Kemal Atatürk'e karşı, gizli ajandasına dayalı sözler sarf etmesi asla kabul edilemez.
* Layık olmadıkları halde bu tür makamları işgal edenlerin, kutsal din duygularını gizli ajandaları doğrultusunda kullanmalarının hiç kuşkusuz başka örnekleri de olmuştur.7
* Cumhuriyet sayesinde oturdukları koltuklardan Atatürk’e ve Cumhuriyet’e saldırılar yapanları tarih affetmeyecektir.
* TBB yönetimi olarak Diyanet İşleri Başkanını, Atatürk'ü kastederek söylediği kabul edilemez sözleri sebebiyle kınıyor, Türk Milletinden acilen özür dilemesini ve istifa etmesini bekliyoruz.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya'da okuduğu cuma hutbesinde, “Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” ifadelerini kullanmıştı. Erbaş'ın bu sözleri Atatürk'ü hedef aldığı şeklinde yorumlanmış ve büyük tepki çekmişti.
Olay! İmamoğlu'nun Hayatı Tehlikede Çünkü...628 izlenme
Erdoğan'dan 'sosyal medya' talimatı!1297 izlenme
Elektriğe bir zam daha yolda!1475 izlenme
Ahmet Hakan'dan Avrasya Tüneli zammı yorumu: Hiç mi hesaba katmazsınız?247 izlenme
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan milyonları ilgilendiren açıklama194 izlenme
Aydın Doğan, eski gazetesi için harekete geçti: 'Tekrar satın almak istiyor!'70 izlenme
'Erdoğan Gidiyor...'20317 izlenme
Yılmaz Özdil jandarma ve polisleri şaşkına çevirdi68 izlenme