Kamuoyunun gündemine son olarak “30 Ağustos halkın tamamını ilgilendiren bir bayram değil” sözleri ile gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın kendisini belediyenin tüm şirketlerine yönetim kurulu başkanı olarak atadığı anlaşılmıştı.
Söz konusu şirketlere AKP'li il yöneticilerini başkan vekili yapan Aktaş'ın ‘huzur hakkı' adı altında da aylık yaklaşık şirket başı 750’şer lira ‘huzur hakkı’ aldığı ortaya çıkmıştı. Başkan Aktaş, tepkilerin ardından yönetim kurulu başkanı olduğu şirketlerden istifa etti.
BAYRAMDAN ÖNCE İSTİFA ETMİŞ
Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; eleştirilerin hedefinde olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kurban Bayramı öncesi yönetim kurulu başkanlığını yaptığı BURULAŞ, BURFAŞ, Kültür AŞ. BEŞAŞ, Tarım AŞ, Jeotermal AŞ ve Burkent şirketlerinden istifa ettiği ortaya çıktı.
Aktaş’ın sadece diğer ilçe belediyelerinin de iştiraklarıyla kurulmuş olan BİNTED Şirketi’nin başında kaldığı öğrenildi.
Elçin Sangu'dan Nagehan Alçı'ya ‘Gülşen’ salvosu71 izlenme
Eski vekil Erdoğan'a yaptığı teklifi anlattı: Kabul etti ve talimat verdi!1339 izlenme
İlker Başbuğ'dan çok tartışılacak İmam hatip tepkisi4646 izlenme
İş büyüdü!.. 'ONBİNLERCE LİRALIK CEZA GELİYOR'3583 izlenme
Trabzon'da yapılan sokak röportajı sosyal medyada gündem oldu: Milyonlarca kez izlendi!10033 izlenme
Tarkan sessizliğini bozdu, 'Geççek' hakkında ilk kez konuştu79 izlenme
Erdoğan'dan erken seçim açıklaması2174 izlenme
Tartışmaya Sedat Peker de dahil olmuştu | Mübariz Mansimov'dan Mehmet Ağar'a yanıt1737 izlenme