Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin bazı yerlerde iptal edilmesi halinde, yenileme seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılmasına karar verdi.
YSK’nin Resmi Gazete’de yayımlanan kararında, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetler Seçimi Hakkında Kanun gereği, bir seçim çevresindeki seçimin, seçim işlemleri sebebiyle iptaline karar verildiği takdirde, o seçim çevresinde yeniden seçim yapılacağı, bunun da 2019 yılının haziran ayının ilk pazar günü olması gerektiği belirtildi.
Kararda bu nedenle, “31 Mart 2019 günü seçimi yapılamamış belediye seçimleri, muhtar ve ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimleri ile 1 Ocak 2019’dan bu yana oluşan mahalli idare birimlerinden olan köylerin muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimleri”nin 2 Haziran Pazar günü yapılmasının gerektiği kaydedildi.
Boş çikolata kutusu bahane edilerek 16 yıllık tazminatını vermediler6311 izlenme
AKP koridorlarında bu anket dolaşıyor4216 izlenme
Yeni havalimanında neler oluyor7779 izlenme
Gazeteci İsmail Dükel ile Müyesser Yıldız 4 ay boyunca dinlenmiş!84 izlenme
Fatih Altaylı'dan 'Help Turkey' yazısı62 izlenme
Ünlü Ana Haber sunucusundan kötü haber geldi109 izlenme
İmamoğlu 'vız gelir tırıs gider' sözleri için özür diledi2224 izlenme
Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu hayatını kaybetti115 izlenme
'Arabanda yakalanan tüfekler katil tüfek miydi Bahçeli?'
Meral Akşener'in Rize ziyaretinde kavga çıkaranlardan biri AKP'li çıktı!
Normalleşme için beklenen gün! İşte Kabine toplantısında alınması beklenen kararlar
Tapınak şövalyeleri Kanal İstanbul’dan arazi kapatmak için 10 gemi dolusu altınla gelmiş…