Ana Sayfa
13 Nisan 2022 ( 2934 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan'dan bir 'U' dönüşü daha: 'Esad için Saray’da hazırlık yaptırdı!'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la barışmak için Saray’da ön hazırlık yaptırdığı iddia edildi. Gazeteci Mustafa Balbay Ramazan Bayramı’nın bir bahane olarak kullanılabileceğini ifade etti.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay bugünkü köşe yazısında  Suriye ve Türkiye ilişkilerinin yeni bir döneme gireceğine yönelik iddiaları değerlendirdi.  Balbay “Sırada Suriye var...” başlıklı yazısında normalleşme sürecine giren Türkiye – İsrail ilişkisinin ardından “Devamı var mı” sorusunu sordu. Balbay Erdoğan’ın sıraya Suriye’yi aldığını belirtti.

SARAY’DA ESAD İÇİN ÖN HAZIRLIK YAPILDI

Saray’da Suriye ile nasıl yakınlaşılacağı yönünde ön hazırlık yapıldığını açıklayan Balbay “Buradan başlanmasının on yıllık savrulmayı toparlamaya yetmeyeceği kanaatine varılmış. Bunun üzerine daha “insani” alanları da içeren bir diyalog arayışına girilmiş.  Suriye ile bunca yaşadıklarımızdan sonra 900 kilometrelik sınırda ne ararsan bulunur; savaş da barış da! Önümüz bayram, bakarsın buradan yürünür.  Yöntemin ne olacağı belli değil ama Suriye ile yeni bir dönemin başlayacağını söylemek mümkün. Beşşar Esad’la Antalya’da aile boyu tatilden Gaziantep’te ortaklaşa bakanlar toplantısına kadar anımsanacak bir dizi hatıra var. Bunca olanlardan sonra olur mu dememek gerek. Neler olmadı ki!” ifadelerini kullandı.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekrem İmamoğlu en büyük hayalini açıkladı Erdoğan, sıkıntıya düşen tüm vatandaşlardan 'helallik' istedi Doğalgaz faturasını ödemekte zorlananlar için bakanlıktan açıklama Ahmet Hakan: Yerim ben böyle normali