Ana Sayfa
12 Şubat 2022 ( 71 izlenme )
Reklamlar

Kılıçdaroğlu, 6 partinin kritik zirvesi öncesi konuştu: Aday ne zaman belirlenecek?

Aylardır "Güçlendirilmiş parlamenter sistem" çalışmaları için bir araya gelen altı partinin temsilcileri, görüşmelerde “Birlikte yapılacak ilk genel seçimler ve ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra neler yapılacağına dair bir yol haritası”nı da netleştirdi. Bugün gerçekleşecek Ahlatlıbel Zirvesi için de 22 sayfalık bir metin hazırlandı.

Metne göre yol haritasının en önemli ayağını, seçimlerden sonra seçilecek Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Yeni Anayasa'nın yazılması oluşturacak.

YEMEKTE BİR ARAYA GELİYORLAR

Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'e açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ortak metin üzerinde mutabakat sağladıklarını söyledi. Ahlatlıbel'deki yemekte metin üzerinde konuşacaklarını, bir tarih belirleyeceklerini ve o tarihte altı lider bir kez daha kamera karşısına geçerek metni kamuoyuna açıklayacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, söz konusu toplantıya sivil toplum kuruluşlarının da davet edileceğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ADAYI BELİRLENİR Mİ?

Zeyrek'in "Cumhurbaşkanı adayı yemekte gündeme gelir mi?" sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Gündemimizde bu yok. Ben şahsen bu konuya girmem. Diğer arkadaşların gireceğini de sanmıyorum. Aday belirleme, üçüncü aşama. Zamanı gelindiğinde konuşulur” dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li Mehmet Metiner: CHP'yi kapatmayı aklından dahi geçiren karşısında bizi bulur TSK'da subayların türban takmasına izin veren düzenlemeye Danıştay'dan çok konuşulacak çıkış Zeyrek, İmamoğlu'nun toplantıya çağrılmamasını yazdı: İster inanın, ister inanmayın... Mübariz Mansimov sessizliğini bozdu